11Август2020

http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/411958la.jpglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/644154tag3.jpglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/722553studenti_44.jpglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/839957imidz.jpglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/159974olimpijada.pnglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/151837159974olimpijada.pnglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/585957grupnamkd.jpglink

Седница на здружението

Почитуваниколешки и колеги, со големо задоволство ви ја најавуваме седницата на 21.09.2019 година, сабота. Најпрвин го најавивме крајот на август како можен датум, но од технички причини, за да успеат Повеќе

Државен натпревар по германски јазик 2018

Државниот натпревар по германски јазик за учениците од основното и од средното образование... Повеќе

ОЛИМПИЈАДА ЗА ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 2017

Германската олимпијада е национален натпревар во Македонија, кој се одржува секоја година и на кој учениците може да ги покажат своите познавања од германскиот јазик. Повеќе

ПОКАНА ЗА ОЛИМПИЈАДА ЗА ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 2017

Ве известуваме дека на 04.03.2016 год. со почеток во 10.00 часот ќе се одржи регионален натпревар по германски јазик за... Повеќе

Кус извештај од работната средба на Интернационалното здружение на наставниците по германски јазик 2015

Кус извештај од работната средба на Интернационалното здружение на наставниците по германски јазик 2015 Повеќе

Номинирани за награда по литература Седница на здружението Државен натпревар по германски јазик 2018 Гете Институт со понуда за Онлајн Семинари ОЛИМПИЈАДА ЗА ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 2017 ПОКАНА ЗА ОЛИМПИЈАДА ЗА ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК 2017 Кус извештај од работната средба на Интернационалното здружение на наставниците по германски јазик 2015
Државниот натпревар по германски јазик за учениците од основното и од средното образование ќе се одржи на 28.05.2018 со почеток во 14.00 ч. во училиштето ПСУ Алгоритам, ул. Даме Груев 16, Скопје

Олимпијада 2020

News image

Почитувани колешки и колеги, од 1 до 15 февруари е рокот за пријавување на учесниците на германската јазична олимпијада. Колегите наставници/ чки и професори/ ки ќе ги пријават своите кандидати кои што ги имаат избрано за учество на годинешново натпреварување. Заради педантна и ажурна организација по 15 февруари нема да можат да се пријават повеќе други ученици. Ве молиме имајте го ова на ум.    Како и до сега пријавувањето ќе се извршува преку меилови кај регионалните лидери. Годинава забележуваме растење и зголемување на нашиот тим, и секој регион ќе биде претставен од две вакви лидерки. Скопскиот и североисточниот дел (тука спаѓаат и Велес и ...

ПОВЕЌЕ...

Табела за пријавување ученици

News image

Почитувани во прилог табела за пријавување на ученици.          

ПОВЕЌЕ...

Членарина

News image

Почитувани во прилог информации за членарина за 2020 го...

ПОВЕЌЕ...

Регионален и државен натпревар 2020

News image

Почитувани колеги и колешки, Во документот можете да најдете повеке информации околу регионалниот и државниот натпревар за 2020 го...

ПОВЕЌЕ...

Резултати од Државниот натпревар средно образование 2019

News image

Резултати од Државниот натпревар средно образование

ПОВЕЌЕ...

Галерии

КОНТАКТ
Здружение на наставници по германски јазик  и книжевност на РМ.
ул. Орце Николов 155 а, Центар за странски јазици - 1000 Скопје, Македонија
Ж.С 300000001613243 Комерцијална Банка А.Д Скопје
е-маил:
dlvmak@yahoo.de

Страната е поддржана од: