caro 2 img

Февруари 2024

Регионален натпревар по германски јазик 2024

На ден 24. 02. 2024 година се одржа Регионалниот натпревар по германски јазик.На наше задоволство на овој натпревар учествуваа 780 ученици од основните и средните училишта во Македонија. Најдобрите 320 ќе ги одмерат силите на претстојниот Државен натпревар, што ќе се одржи на 16.03.2024 во Скопје, во Гимназијата „Георги Димитров“.