24Март2019

МЕДИА ЦЕНТАР Актуелности Информација за државниот натпревар по германски јазик

Информација за државниот натпревар по германски јазик

  • PDF

logoorg

Ве известуваме дека на 12.03.2016 год. со почеток во 13.00 часот во просториите на Гетеовиот институт – Скопје, Бул. 8 септември 8-1/5, ќе се одржи државниот натпревар по германски јазик за учениците од деветто одделение од основните училишта и за учениците од втора година од средните училишта кои освоија 1. – 3. место на регионалниот натпревар.

На државниот натпревар ќе учествуваат ученици од следниве три категории:
 - основно училиште
 - средно училиште
 - средно училиште  (ЗФА паралелки и други училишта, вои се изучува  јазикот со неделен фонд од 5 часа)

{JAThumbnail off}

КОНТАКТ
Здружение на наставници по германски јазик  и книжевност на РМ.
ул. Орце Николов 155 а, Центар за странски јазици - 1000 Скопје, Македонија
Ж.С 300000001613243 Комерцијална Банка А.Д Скопје
е-маил:
dlvmak@yahoo.de