13Декември2018

МЕДИА ЦЕНТАР Актуелности Натпревар DACHL - Fundstücke. Освоите еднонеделен семинар за стручно усовршување во Берлин!

Натпревар DACHL - Fundstücke. Освоите еднонеделен семинар за стручно усовршување во Берлин!

  • PDF

logotipo-dachlВо периодот од 15.10.2015 до 29.02.2016 ќе се одржи првиот циклус од натпреварот DACHL-Fundstücke. Наставниците по германски јазик од целиот свет се поканети да учествуваат и да испратат предмети кои се поврзани со земјите од гермаснкото јазично подрачје, со нивните градови и религии, со луѓето и нивното секојдневие, со јазиците и нивната историја, со нивното минато и сегашност.

Повеќе информации за натпреварот ќе најдете на http://www.idvnetz.org/dachl

 

КОНТАКТ
Здружение на наставници по германски јазик  и книжевност на РМ.
ул. Орце Николов 155 а, Центар за странски јазици - 1000 Скопје, Македонија
Ж.С 300000001613243 Комерцијална Банка А.Д Скопје
е-маил:
dlvmak@yahoo.de