http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/427505olimpijada.pnglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/164286grupnamkd.jpglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/490091mkd.pnglink
http://mkdv.mk/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/985909odobrenie.jpglink

Kurzbericht zum IDV-Arbeitstreffen 2015

Kurzbericht zum IDV-Arbeitstreffen 2015 Mehr

Internationale Deutscholympiade 2016

Internationale Deutscholympiade 2016 Mehr

Genehmigung zur Durchführung der Deutscholympiade

Das Bildungsministerium erteilte dem Mazedonischen Deutschlehrerverband offizielle Genehmigung zur Durchführung der Deutscholympiade in den nächsten 3 Jahren... Mehr

Deutscholympiade 2016 Kurzbericht zum IDV-Arbeitstreffen 2015 Internationale Deutscholympiade 2016 Genehmigung zur Durchführung der Deutscholympiade
Nationaler Wettbewerb - Deutscholympiade 2016: 12.03.2016

Олимпијада 2020

News image

Почитувани колешки и колеги, од 1 до 15 февруари е рокот за пријавување на учесниците на германската јазична олимпијада. Колегите наставници/ чки и професори/ ки ќе ги пријават своите кандидати кои што ги имаат избрано за учество на годинешново натпреварување. Заради педантна и ажурна организација по 15 февруари нема да можат да се пријават повеќе други ученици. Ве молиме имајте го ова на ум.    Како и до сега пријавувањето ќе се извршува преку меилови кај регионалните лидери. Годинава забележуваме растење и зголемување на нашиот тим, и секој регион ќе биде претставен од две вакви лидерки. Скопскиот и североисточниот дел (тука спаѓаат и Велес и ...

ПОВЕЌЕ...

Табела за пријавување ученици

News image

Почитувани во прилог табела за пријавување на ученици.          

ПОВЕЌЕ...

Членарина

News image

Почитувани во прилог информации за членарина за 2020 го...

ПОВЕЌЕ...

Регионален и државен натпревар 2020

News image

Почитувани колеги и колешки, Во документот можете да најдете повеке информации околу регионалниот и државниот натпревар за 2020 го...

ПОВЕЌЕ...

Резултати од Државниот натпревар средно образование 2019

News image

Резултати од Државниот натпревар средно образование

ПОВЕЌЕ...

Галерии

КОНТАКТ
Здружение на наставници по германски јазик  и книжевност на РМ.
ул. Орце Николов 155 а, Центар за странски јазици - 1000 Скопје, Македонија
Ж.С 300000001613243 Комерцијална Банка А.Д Скопје
е-маил:
dlvmak@yahoo.de

Страната е поддржана од: